DEN SUPERVIKTIGA

MATEN

För oss är det helt avgörande att ha någon i köket som utöver det vanliga vet hur man lagar mat och skapar smakupplevelser men också hur man tar hänsyn till den jord vi bor på. Vi skapar platser där man njuter och i vår värld kan man inte njuta utan mat.

"Köket är starkt säsongsbetonat med fokus på lokala råvaror, innovativa tekniker och höga smaker.

Där vegetabilierna får glänsa och animalierna får agera komplement

Vi lagar mat ifrån hjärtat och med tanke på vad vi nu vet om vår planet och framtiden så tar vi vara på allt utav våra råvaror och undvika matsvinn

"Jag ser måltiden som en socialt engagerande stund och jag vill igenom min matlagning ge upplevelser utöver de vanliga, få folk att knyta nya kontakter och kanske upptäcka nya användningsområden för de råvaror man har hemma i skafferiet. Vi har i matsalen flera större bord och jobbar mycket med ”community table” där man delar sin upplevelse med andra gäster, kanske du vid ett av dessa kan finna nya vänner. Även om detta för en del kan kännas främmande så är vår erfarenhet att man gemensamt får en mer givande upplevelse Önskar du inte äta med andra gäster finns det också möjlighet att sitta själv, ge oss besked i så fall så ordnar vi så att du får den kväll du önskar ." Från vår kock Daniel Lindgren.

Tanken är att du ska få mat du inte vanligtvis äter.
Vi vill att du ska testa något nytt och förflyttas smakmässigt. Middagen är uppbyggd i olika delar med smårätter i varje där du ska få flera olika smakupplevelser.
Vissa kanske faller dig mer i smak än andra och vissa kanske är helt nya för dig. Vi lagar mat som framtiden kan bära och vi hoppas att du har fått en ny upplevelse smakmässigt när du går ut genom vår dörr.

Vill ni besöka restaurangen utan att övernatta gör man det genom att boka online via länken nedan.

Vår långlunch, 3 serveringar med överraskningar til 495 kr per person, serveras de flesta vardagar mellan 12:00 och 14:00. Endast vid förbokning.

Vår aftonmeny med 5 serveringar plus överraskningar (850 kr per person) som serveras på kvällarna går boka i mån av plats.

Kom och njut av vår vision.
Det är med glädje vi förvaltar förtroendet att få lov att laga mat till er under den tid ni spenderar på slottet med oss.